Финансовата криза в Барселона се задълбочава сериозно и заплашва клуба от фалит. Това твърди в анализ „Билд“, позовавайки се на информация от каталунския журналист Жозе Еспина.

Приближеният до Барса репортер е категоричен, че ръководството е неспособно да спаси клуба от дълговата спирала, която е достигнала внушителните 1 милиард евро. 

„Най-големият проблем със сигурност е финансовият хаос", пише в анализа си „Билд“. Клубът се бори срещу фалита, има близо 1 милиард евро дългове, от които половината трябва да бъдат изплатени в краткосрочен план. 

В кризата около коронавируса играчите трябваше да се откажат от невероятните 70% от заплатите си. Нито един клуб в Испания не е по-зле. Структурата на заплатите е пълна с фуги, пише "Монитор". 

Меси трябва да получава по 100 милиона евро на година. Това е твърде много за Барса. Те губят пари от години с лоши трансфери, се казва още в материала на "Билд".

Като пример за грешната трансферна политика се дават привличанията на Филипе Коутиньо (145 млн. евро), Осман Дембеле (138 млн. евро), Антоан Гризман (120 млн. евро), Малком (41 млн. евро) или Арда Туран (34 млн. евро), които не допринесоха с нищо за клуба.