Меси иска да продължи кариерата си в "Манчестър Сити" и да се събере отново с Пеп Гуардиола, обяви Марсело Беклер, който на 17 август първи съобщи за намерението на аржентинеца да напусне "Барса". Междувременно „Дейли Мейл“ твърди, че бащата на Лео вече е пристигнал в Манчестър, за да преговаря за трансфера на сина си.

Според бившия футболен агент Хосеп Мария Мингея, който преди години доведе Христо Стоичков в "Барселона", а след това изигра и значима роля за това Меси да се озове на "Камп Ноу“, аржентинецът ще предпочете да отиде в италианската Серия А.

"За мен Лео вече има нов отбор. Това е "Интер". В Италия плащат по-малко данъци. Там е и Кристияно Роналдо. По-трудно ми е да го видя в Англия, независимо от приятелствата му с Агуеро и Гуардиола в "Манчестър Сити", коментира Мингея пред радио Cadena Cope.

Другите варианти, които се спрягат за бъдещето на Меси са "Манчестър Юнайтед" и ПСЖ. Според специалистите, обаче парижани са аутсайдери в карето за подписа му заради огромната му заплата, която не може да се впише в изискванията на Финансовия феърплей на УЕФА с оглед на останалите разходи на ПСЖ.