Капитанът на Барселона Лионел Меси получи повиквателна за националния отбор по футбол на Аржентина за мачовете от квалификационния етап на Мондиала 2022 срещу отборите на Еквадор и Боливия. Това съобщиха от пресслужбата на националния отбор.

През 2019-а Южноамериканската футболна конфедерация (CONMEBOL) дисквалифицира нападателя. В мача за третото място в Купата на Америка 2019 срещу Чили Меси получи червен картон за след съприкосновение с чилиеца Гари Медел. След мача аржентинецът разкритикува съдиите и заяви, че CONMEBOL подкрепя бразилския национален отбор, припомня "Стандарт".

Меси бе отстранен от международни мачове за 3 месеца. Футболистът пропусна приятелски мачове срещу отбори от Мексико, Чили и Германия през есента на 2019 година. Също така аржентинецът трябваше да пропусне първия мач от квалификационния етап на Световното първенство, но поради пандемията на коронавируса срещата беше отложена. През септември 2020 г. CONMEBOL отмени спирането на правата на Меси.

С Аржентина 33-годишният Меси спечели златен медал на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. и сребърен на Световното първенство през 2014 г. в Бразилия. Футболистът е шесткратен носител на "Златната топка".

Мачовете на националния отбор на Аржентина срещу отборите на Еквадор и Боливия ще се проведат съответно на 9 и 13 октомври.