Президетът на Барселона Хосеп Бартомеу е категоричен в решението си да не подава оставка начело на "каталунците". Бизнесменът обяви, че няма никаква причина да сдава поста си.

"Оставам начело на Барса, няма никаква причина да напускам. Никога не ми е минавало през ума ми да си тръгвам от "Кам Ноу". Това не е правилният момент да подавам оставка. Няма да има кой да взима решенията в клуба, ако аз си тръгна", заяви Бартомеу.

Това решение на Бартомеу се прие негативно от повечето фенове на Барса, които искат провеждането на референдум за бъдещето на клубния си президент и борда на директорите.

Клубните членове желаят скорошно провеждане на гласуване, но от "синьо-червения" клуб изискват специално позволение на областната управа в Каталуня заради пандемията от коронавирус.

Не е ясно дали Каталунското правителство ще позволи струпване на хора за референдум на “Камп Ноу”. Същото важи и свикването на предсрочни избори, които традиционно също се провеждат с физическо явяване на хора пред урни на “Камп Ноу”.