Лионел Меси удължи безпрецедентната си серия без отбелязан гол от игра. Капитанът на "Барселона" няма попадение от игрова ситуация вече в девет поредни мача от началото на новия сезон, което не се е случвало никога в кариерата му.

Шесткратният носител на "Златната топка" се разписа при победата на каталнуците с 2:1 срещу "Динамо" (Киев) в Шампионската лига, но отново го направи от дузпа. Меси откри резултата на "Камп Ноу" още в 5-ата мин., а до края направи още куп пропуски пред украинската врата.

За 33-годишния аржентинец попадението беше трето в три мача от група G, но всичките от дузпи. В първенството на Испания Лео има само един гол в шест мача този сезон, също от 11-метров наказателен удар. Последното му попадение от игра датира отпреди почти три месеца - срещу "Наполи" на 1/8-финалите в Шампионската лига на 8 август.

Жерар Пике отбеляза другия гол за победата на "Барса", а възстановеният от контузия вратар Марк-Андре тер Стеген направи серия фантастични спасявания очи в очи с противникови играчи, за да подсигури измъчения успех.

Германският национал все пак допусна гол в 75-ата мин., когато капитанът на "Динамо" Виктор Циганков направи добавка на празна врата, пише "Монитор".