Един от най-големите трансферни провали на Барселона Осман Дембеле ще трябва да покаже безспорните си качества в следващите месеци, ако остане здрав.

Както е известно, каталунците получиха голям удар с тежката контузия на младата сензация Ансу Фати. Най-младият реализатор в историята на Шампионската лига е аут за около четири месеца, оставяйки огромна бездна в атаката на тима.

Така на преден план вече излиза Дембеле, за когото Барса плати на Борусия Дортмунд 105 милиона евро без бонусите през лятото на 2017 година. Французинът обаче е сред най-честите посетители на лазарета заради постоянните си мускулни травми.

Ако остане здрав, Дембеле със сигурност ще има възможността да се превърне в твърд титуляр. В момента той се намира в добра форма и треньорът Роналд Куман му възлага големи надежди. Нидерландецът обаче иска да работи с острието върху дефанзивната му работа и в мача срещу Бетис се видя, че му направи забележка. 

До голяма степен Куман няма избор. През лятото той бе заявил, че Педри и Тринкао са в позиция пред Дембеле, но французинът вече вкара три гола и даде заявка за титулярно място.