Английският шампион Ливърпул е успял да си уреди куриозна клауза "анти Барса" при сделката с каталунците за Филипе Коутиньо през 2018 година.

Както е известно, "блаугранас" платиха на мърсисайдци 120 милиона евро, а още 60 милиона евро бяха договорени под формата на бонуси за постигнати резултати.

Очевидно обаче Ливърпул е изпитвал страх, че след Луис Суарес (през лятото на 2014 година) и Коутиньо те могат да загубят още една звезда в посока стадион "Ноу Камп".

За целта в договора между двата клуба е била приложена клауза, че Барса трябва да плати "глоба" в размер на 100 милиона евро, ако привлече нов играч на "червените" в периода 2018-2020 година, пише вестник The Times.

Въпросните 100 милиона евро се явяват като допълнително плащане към цената на всеки друг футболист, който напусне "Анфийлд" и отиде в Барса в този период.

Навярно именно това е причината поради която новият треньор на каталунците Роналд Куман не успя да уреди Жоржиньо Вайналдум. Очаква се Барса да излезе с оферта за нидерландския халф през зимата или да изчака и да го вземе като свободен агент през лятото.