ПСЖ няма време и трябва да подкоси краката на "златната рибка" Лионел Меси с неустоима оферта точно сега, ако иска да го привлече през лятото, гърми вестник "Марка".

През последните дни се заговори, че Бълхата е започнал да мисли за договор с "принцовете", а спекулациите се засилиха след коментар на Неймар, че от следващия сезон двамата отново ще бъдат съотборници.

Като за начало ПСЖ трябва да офертира шесткратния носител на Златната топка с по-добри финансови условия, което едва ли ще бъде трудно, като имаме предвид неизчерпаемия ресурс на френския първенец.

Освен солидната заплата и продължителността на контракта, парижани трябва да обещаят на Лео печеливш проект в дългосрочен план. Това разбира се включва боеспособен и балансиран състав. Нещо, което от няколко сезона липсва на Барселона.

Сити минава за фаворит за подписа на Меси, но ПСЖ има две големи предимства - френската столица Париж е много по-красив град от "сивия" английски Манчестър, а освен това Лига 1 изглежда лесна надпревара за печелене, в сравнение с Висшата лига. Така Меси ще може да се концентрира почти изцяло върху големия си блян - отново да триумфира в Шампионската лига.

Както Сити, така и ПСЖ имат проблем, защото президентските избори в Барселона са на 24 януари и ако Жоан Лапорта се върна на бял кон, Лео почти сигурно ще преподпише. Не е изключено аржентинецът да реши да остане и при друг победител, например Виктор Фонт.

Последният е много близък с легендата Шави и почти сигурно ще разкара Роналд Куман при успех, назначавайки бившия халф. Лео не крие, че е особено близък с Куман заради драмата с Луис Суарес и ще приветства завръщането на Шави като треньор.