Легендата Уго Гати е сред малкото аржентинци, които биха дръзнали да посочат за №1 в историята на футбола някой друг освен Диего Марадона. Бившият вратар обаче го прави и обявява Пеле за най-великия за всички времена.

"Пеле беше най-великият. Гледал съм го, играл съм срещу него. Марадона е на нивото на Ди Стефано, Кройф, но разбирам защо много го смятат за №1", каза цитираният от webcafe.bg Гати пред Ole.

"Голямата разлика е, че след като се отказа, Пеле нямаше толкова скандален живот извън терена, колкото Марадона. Диего беше много добър, но Пеле беше най-великият. Диего беше труден характер и бе трудно да го овладееш. Той е личност, подобна на Касиус Клей, на Джордан."

Гати е далеч от мисълта да поставя Лионел Меси дори на нивото на Марадона, но обявява суперзвездата на Барселона за най-добрия футболист в последните години.

"Меси е най-добрият в последните години, но футболът вече е фалшив. Това не е футбол. Те играят с ВАР", споделя бившият страж в друго интервю, този път за TNT Sports.

Галерия