Барселона изигра най-добрия си мач от началото на сезона и разби с 3:0 като гост Валядолид. Капитанът на каталунците Лионел Меси показа познатата си класа, като изработи първите два гола и вкара третия.

С него Меси вече има 644 гола за Барселона, с което счупи рекорда на легендарния Пеле от 643 гола за Сантос. На третото място в класацията за голове за един единствен клуб е немската легенда Герд Мюлер с 565.

Иначе Клеман Лангле даде аванс на гостите в 21-та минута, а в 35-та Мартин Брейтуейт удвои резултата. Меси се разписа в 65-та минута след гениална асистенция с пета на младия Педри. С този успех Барселона се изкачи на 5-то място в класирането с 24 точки. Валядолид остава под чертата - на 18-то място с 14 т.

Треньорът на Барселона Роналд Куман изненадващо заложи на схема 3-5-2, като остави на резервната скамейка скъсващия се да пропуска в последно време Антоан Гризман.

Още от началните минути се видя, че каталунците играят с настроение, като Меси бе получил голяма свобода на терена и изработваше ситуации за себе си и за своите съотборници.

След няколко ранни пропуска Барса все пак поведе в 21-та минута, когато Меси сложи топката на главата на Лангле с центриране от лявото крило и френският защитник реализира за 1:0.

В 35-та минута Меси изведе по прекрасен начин Сержиньо Дест в наказателното поле, американецът намери на далечната греда Мартин Брейтуейт, който на празна врата реализира за 2:0. Имаме съмнения, че датчанинът е в положение на засада, но повторенията “отрекоха” това. До края на полувремето Барса контролираше играта и създаде още няколко изгодни положения, но трети гол не падна.

След почивката нямаше промяна в събитията на терена, като Барса доминираше, а домакините се защитаваха. Брейтуейт и Меси пропуснаха да покачат резултата в минутите след подновяването на играта.

Това все пак стана в 65-та минута, когато Меси отбеляза седмия си гол от началото на сезона в Ла Лига. Лео бе изведен по феноменален начин с пета от младия Педри и с удар по диагонала реализира за 3:0.

След гола каталунците понамалиха оборотите и дадоха възможности на Валядолид да намали резултата. Удари на Роке Меса и Ореяна обаче бяха отразени от Тер Стеген. В 90-та минута пък удар на влезлия като резерва Филипе Коутиньо спря в гредата. Малко след това Брейтуейт бе изведен в наказателното поле, но от малък ъгъл стреля от външната страна на мрежата.

Буквално в следващата атака Лео Меси също тресна дясната греда зад вратата на Жорди Масип. В последната секунда на мача аржентинецът пробва късмета си и с удар извън границата на наказателното поле, но стражът на домакините отрази.

Валядолид - Барселона 0:3
0:1 Клеман Лангле 21’
0:2 Мартин Брейтуейт 35’
0:3 Лионел Меси 65’

Валядолид: Масип, Ервиас, Фернандес, Санчес, Начо, Мичел (57 - Меса), Алкарас, Плано (57 - Кике), Жота (57 - Ореяна), Вайсман, Андре (46 - Вия)

Барселона: Тер Стеген, Мингеса, Араухо (71 - Юмтити), Лангле, Алба (71 - Фирпо), Де Йонг (71 - Бускетс), Пянич, Педри (81 - Коутиньо), Дест, Брейтуейт, Меси