Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

В първия ден за 2021 година публикуваме материал на Генади Захариев, който не крие болката си от случващото се в Барселона.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.


Падението на Барселона през отминалата 2020 година е факт, въпреки присъствието на Лионел Меси в състава. В края на сезона каталунците са на път да изгубят най-голямата си легенда. И крахът ще изглежда неизбежен. 

Клубът просто вече няма аргументи, с които да задържи шесткратния носител на Златната топка в своите редици.

Само преди дни Лео призна, че завръщането на Неймар на стадион "Ноу Камп" е практически невъзможно, защото ще струва много пари. А касата на "блаугранас" е празна. Думите на Меси бяха като кинжал в сърцата на всички, които обичат клуба.

Не само заради Неймар или заради самото признание. А и защото Лео също знае своята цена и едва ли ще остане на място, където няма да печели добре. Защото свиването на заплатите в Барса беше по-скоро временно решение в резултат от пандемията с коронавирус. Ако ефектът е траен, звездите не биха останали. И първият напускащ може да бъде капитанът - Меси.

Президентските избори са чак на 24 януари и поради тази причина в Каталуния не се чакат големи трансфери преди тази дата. Ако изобщо има такива. Още един аргумент в полза на Манчестър Сити и ПСЖ, които минават за фаворити за подписа на аржентинеца.

Така жадуваният шампионски проект, с който отново да се печелят купи, дори няма ясни очертания. А Меси е победител и иска да грабне поне още веднъж Ушатата. Нещо, което не му се е случвало от 2015 година насам. Пет сезона, в които няма изигран дори поне още един финал.

Официалната молба за трансфер през лятото и публичните атаки срещу бившия президент Бартомеу поставиха Лео в позиция, в която не е бил нито един футболист до момента. Той предизвика оставката на Бартомеу, той може да лобира за нов президент, той може да си издейства още по-висока заплата. Без значение къде - в Барса или в нов клуб.

Значение на аржентинеца е огромно, защото той е не само лидер на терена, но и машина за пари. И неговата евентуално напускане може да хвърли Барса в бездната на безпаричието. При нарастващи дългове и липсващи приходи, отлитането на "златната кокошка" изглежда като изстрел в сърцето.

Но реалностите са такива и поне засега не се вижда как този сринат най-вече в психологическо отношение клуб може да излезе от блатото на посредствеността. Защото най-голямата загуба на Барса през 2020 година беше изпарилата се аура на отбор, който всява страх у съперника. 

Генади Захариев, специално за Gol.bg