Суперзвездата на Барселона Лионел Меси отново захапа бившия президент на клуба Хосеп Мария Бартомеу, заради когото искаше да напусне през лятото.

Бълхата директно обвини бившия бос в лъжа в началото на месец септември, още докато Бартомеу беше начело на клуба. Тогава от "Ноу Камп" отказаха да пуснат Лео да си тръгне като свободен агент.

"Не искам да говоря за доста неща, защото са лични. Той обаче ме излъга за много неща през годините. Сега се чувствам добре, но през лятото бе доста тежко. Клубът минава през труден момент, в момента всичко в Барселона е сложно и затова ще е трудно да се върнем там, където бяхме", заяви Меси пред La Sexta.

"Направо е лудост, че пуснаха Луис Суарес да напусне без пари, да откупи договора си и да отиде в Атлетико, където да се бори за същите неща като Барса."

"Бях наясно, че няма да ми бъде лесно да си тръгна от клуба на живота ми. Нямаше да ми бъде лесно в нов град, с нов климат. Моето семейство не искаше да си тръгва. Но тогава чувствах, че това е правилният момент за раздяла за мен и за клуба, защото цикълът бе завършен."

"Ще взема решение в края на сезона. В момента най-важното е да завършим кампанията силно, да спечелим трофеи и да не мислим за нищо друго. Ще взема решението със сърце и разум."

"Ще се завърна да живея в Барселона, когато завърша кариерата си. Също така бих искал да заема някаква роля в клуба. Винаги съм мечтал да играя в друга лига, може би в САЩ. Навярно това ще се случи някой ден, но не е нужно да е веднага. Сега съм фокусиран върху месеците до края на сезона", завърши Меси.