Капитанът на Барселона Лионел Меси наруши мълчанието си и даде интервю за Goal.com относно трансферната сага, която забърка с молбата си за напускане.

"Казах на клуба, включително на президента, че искам да напусна. Казвам им го през цялата година. Вярвах, че сега е дошло времето за промяна", започна аржентинецът.

"Прецених, че клубът се нуждае от повече млади футболисти, нови играчи и че моето време в Барселона изтече. Чувствах се зле, защото винаги съм казвал, че искам да завърша кариерата си в Барселона."

"Годината беше много трудна и аз страдах много в тренировките, в мачовете и в съблекалнята. Всичко стана много трудно за мен и дойде време, в което започнах да се оглеждам за нови амбиции."

"Желанието ми да напусна не е заради резултата срещу Байерн в Шампионската лига. Мисля за това решение от дълго време. Казах на президента и той ми отговаряше, че ще говорим в края на сезона. Но този разговор не идваше. Той не удържа на думата си."

"Цяла година казвам на президента, че искам да напусна и че дойде време да поставя нови цели пред себе си, да погледна в нови посоки. Президентът не спази обещанието си да говорим. Изпратих молбата за напускане, за да го направя официално. Исках да си тръгна като свободен агент."

"Не исках да създавам неприятности или да тръгвам срещу клуба. Но го направих официално, защото исках да се стигне до решение. Ако не бях изпратил молбата за напускане, все едно нищо не се е случило. Имам още 1 година в договора си и трябваше да я изпълня."

"Те казват, че не съм ги информирал преди 10 юни, но аз повтарям, че ние бяхме по средата на надпреварите и моментът не беше подходящ. Президентът винаги ми казваше, че ще говорим в края на сезона. И че тогава ще реша дали да остана или да си ходя. Не ми е посочвал дата. Не съм искал да влизам в битка срещу клуба, а да си тръгна."

"Разбира се, че имах труден период, докато реша. Повтарям, причината не е в резултата от мача с Байерн. Причините са много. Исках силен проект и да печеля трофеи с клуба, за да стана още по-голяма легенда на Барселона. Истината е, че в Барселона от много време няма никакъв проект. Нещата си вървят и ръководството не прави нищо", добави Меси.

Превод: Gol.bg