Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу е отказал да намали размера на обезщетението за Лео Меси дори и след срещата вчера с бащата на футболиста и негов агент Хорхе.

Според информация от преди минути на вестник "Мундо Депортиво" Бартомеу е останал непреклонен -  клубът няма да продаде 33-годишния Меси за по-малко от 700 млн. евро, както е записано в договора му. Също така, според идеята на каталунския президент Меси трябва да остане в клуба и да стане ключова фигура в изграждането на отбора под ръководството на новия треньор Роналд Куман. Холандският специалист пое отбора на 19 август.

След отпадането на Барселона от Шампионската лига през август Меси обяви желанието си да напусне клуба още това лято, а не на 30 юли 2021, когато изтича договора му с каталунците. Сред кандидатите за играча са Манчестър Сити, Интер, Ювентус и Пари Сен Жермен. Меси е възпитаник на Барселона и направи дебюта си за първия тим през 2004 година, припомня Стандарт. Аржентинецът има повече от 700 гола в професионалната си кариера. Меси спечели и рекордните шест пъти "Златната топка" за най-добрият футболист на годината на списание France Football.