Капитанът на Барселона Лионел Меси изля душата си в ексклузивно интервю за Goal.com, в което призна, че е искал да напусне клуба.

Шесткратният носител на Златната топка публично разкритикува президента на Барса Хосеп Мария Бартомеу и го обвини в неспазване на обещание. Звездата обаче уточни, че няма друг изход, освен да остане до края на договора си, изтичащ на 30 юни 2021 година.

"От Барселона ми казаха, че е трябвало да ги информирам за желанието си да напусна до 10 юни. Моят отговор беше, че тогава сезонът в Ла Лига и Шампионската лига не беше приключил. Те обаче са категорични, че мога да си тръгна срещу 700 милиона евро", заяви Меси.

"И това е причината да остана в Барселона. Сега оставам в клуба, защото президентът ми каза, че единственият начин да си тръгна е за мен да бъдат платени 700 милиона евро. Което е невъзможно."

"Имаше и друг път - да отидем на съд. Аз обаче никога няма да отида на съд срещу Барселона, защото това е клубът, който обичам. Клубът, който ми даде всичко възможно още от първия ми ден тук. Това е клубът на живота ми. Целият ми живот мина тук. Барса ми даде всичко. Аз й дадох всичко... Никога не съм мислил да отида на съд срещу Барса", добави Лео.

Превод: Gol.bg