Капитанът на Барселона Лионел Меси гарантира, че отношението му към работния процес няма да се промени, въпреки сериозната драма с ръководството на клуба.

Аржентинецът подаде молба за трансфер, но босовете отказаха да го пуснат и поискаха от кандидат-купувачите записаните в клаузата за откупуване 700 милиона евро.

"Ще продължа в Барса и моето отношение няма да се промени, макар да исках да си тръгна. Ще дам най-доброто от себе си. Винаги искам да печеля, аз съм боеспособен и не обичам да губя. Винаги съм искал най-доброто за клуба, за съблекалнята и за себе си", заяви Лео пред Goal.com.

"Както вече казах, отборът не беше подкрепен достатъчно в желанието си да спечели Шампионската лига. Сега не зная какво ще се случи. Идва нов треньор с нови идеи. Това е добре, но трябва да видим и реакцията на отбора. Дали новият треньор ще ни изпрати на най-високо ниво. Не се чувствам самотен, аз продължавам да се ползвам с подкрепата на хората, които винаги са били до мен. И това ми дава сили."

"Но се чувствам наранен от неща, които чух. От хора, журналисти, които поставят под съмнение моята отдаденост към Барселона. Не заслужавах това. В света на футбола има много фалшиви хора. Моята любов към Барселона никога няма да се промени."

"Нарани ме това, че според някои коментари съм искал да отида на съд срещу Барса, за да се облагодетелствам. Както казах, никога не бих съдил Барселона. Да, исках да си тръгна и това беше мое право, защото исках да изживее щастливо последните си години във футбола. Напоследък не намирах щастие в клуба. Имал съм възможността да напусна Барселона много пъти."

"Всяка година можех да си тръгна и да печеля повече пари другаде. Но това винаги е бил моят дом, винаги съм го чувствал така. Чувствах, че имах нужда от промяна и нови цели. Имах лоша година, но това би било лицемерно, ако трябва да я сравня с тази на засегнатите от коронавируса, на хората, които загубиха близки."

"Надявам се, че ще мога да дам най-доброто от себе си и да посветим победите си на хората, които ни подкрепят и техните семейства, на хората, които имат труден период, за да можем всички заедно да се върнем към нормалното", завърши Лео.

Превод: Gol.bg