Капитанът на Барселона Лионел Меси остава в клуба поне още един сезон, макар между него и ръководството да зейна огромна дупка, пробита от силно недоверие.

Аржентинецът обвини президента Хосеп Мария Бартомеу в неспазено към него обещание и липсата на достатъчно силни амбиции на стадион "Ноу Камп".

За първи път шесткратният носител на Златната топка проговори за резилите на "блаугранас" в Шампионската лига за последните три издания.

Припомняме, че миналия месец Барса регистрира една от най-срамните загуби в историята си, след като тимът беше разбит от Байерн Мюнхен с 8:2 на четвъртфиналите.

През 2019 година Барса отпадна на полуфиналите от Ливърпул след успех с 3:0 у дома и сензационна загуба 0:4 на "Анфийлд". Година по-рано пък фиаското с 0:3 от Рома заличи победата с 4:1 над "вълците" в първата четвъртфинална среща. 

"Аз гледах по-надалеч и исках да се състезавам на най-високо ниво, да печеля титли и да се боря в Шампионската лига. Понякога може да спечелиш Шампионската лига или да загубиш, защото там е много трудно, но важното е да се бориш. Да се бориш, а не да се разпадаш, както стана в Рим, Ливърпул и Лисабон. Всичко това ме доведе до решението, че искам да си тръгна", отсече Меси.