Шесткратният носител на Златната топка Лео Меси е напълно готов за игра. Това заяви треньорът на Барселона Роналд Куман преди утрешното гостуване на Уеска в мач от 17-ия кръг на Ла Лига. 

"Меси е добра форма. Тренира на 30 и 31 декември, дори когато неговите съотборници имаха почивни дни. Той повече не чувства дискомфорт. Чувства се добре и е напълно готов. Мотивиран е и е изключително важен за нас", заяви Куман и спецът коментира горещата тема.

Името на аржентинския гений е свързвано с Манчестър Сити и ПСЖ и той вече заяви, че ще вземе решение в края на сезона, когато изтича и договорът му с Барселона.

"Той е свободен да избира какво да направи, както при всеки друг футболист с изтичащ договор. Доказал е, че желае най-доброто за отбора и нямам проблем с това, че той не е взел своето решение точно сега. Не се чувстваме нервни или притеснени заради това", каза Куман.

Барса изостава на 10 точки след лидера в класирането Атлетико Мадрид, но има един изигран двубой по-малко в сравнение със столичани.

"Реалист съм, когато говорим за шансовете ни да спечелим титлата. Не можем да си позволим да губим повече точки. Атлетико се представя стабилно и нещата са трудни за нас. Всяка изгубена точка може да се окаже решителна", завърши Куман.