Бившият президент на Барселона и настоящ кандидат за поста – Жоан Лапорта, коментира драмите с Лео Меси. Аржентинският гений има договор с клуба до края на сезона и заяви, че ще вземе решение за бъдещето си в последния момент.

"Финансовите затруднения и несигурността относно бъдещето на Меси са резултат от лошо управление. Ситуацията се влоши от коронавируса, но в основната са неуспешните действия на ръководството. Но и двата проблема са все още обратими. Основното е, че Меси ще изчака изборите и после ще вземе решение. Това означава, че иска да чуе предложението на Барселона".

"Какво ще му кажа? За да отговоря на този въпрос, първо трябва да стана президент. Тогава мога да разбера какви възможности има клубът, за да отправи добра оферта. На Лео не му трябват пари, иска да играе на "Камп Ноу". Иска да спечели Шампионска лига и първенството. Това е целта му", заяви Лапорта.

Изборите в Барселона ще се проведат на 24 януари и до този момент официални кандидати са още Виктор Фонт, Тони Фрейша, Юис Фернандес Ала, Агусти Бенедито, Пере Риера и Жорди Фаре.