Треньорът на Барселона Роналд Куман призна след трудната победа с 1:0 над Уеска, че се нуждае от още един централен нападател.

"Няма нужда да повтаряме това, което говорихме на старта на сезона. Ние се нуждаем от човек на върха на атаката за по-голяма конкуренция, повече голове и по-висока ефективност. Но това зависи от много неща", заяви нидерландецът.

"Като изключим последните 20 минути на мача, играта ни беше на ниво. Не беше лесно срещу толкова сгъстена отбрана. бяхме спокойни с атаките по крилата и вкарахме страхотен гол. В края страдахме, защото съперникът се опита да направи нещо. Когато не вкараш още един или два гола, няма как да не страдаш."

"Гризман? Аз вярвам на всички момчета. Когато играем с трима полузащитници, имаме място за трима нападатели. В случая Меси игра на крилото, а на другото беше Дембеле. И в такъв мач имахме нужда от играч с качествата на Мартин Брейтуейт. Това не е нещо против Гризман.Чакат ни много мачове и ние се нуждаем от всеки наш футболист", допълни Куман.

Желанието на Куман да се сдобие с нов нападател постави треньора в неудобна позиция, защото изгоненият от него през лятото голмайстор №3 в историята на "блаугранас" Луис Суарес не спира да бележи за лидера в таблицата Атлетико Мадрид.