Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген изигра своя мач №250 за клуба при успеха с 3:2 над Атлетик Билбао в сряда. Германецът каза няколко думи по повод постижението в официалния сайт на "блаугранас".

"Това е едно вълнуващо число и аз съм доволен от себе си до момента тук. Надявам се, че ме очакват още много мачове с фланелката на Барса, наистина искам да увелича техния брой", сподели тер Стеген.

Интересното е, че той влезе в Топ 5 на вратарите с най-много мачове за отбора. Пред него са само Виктор Валдес (535 мача), Андони Субисарета (410), Антони Рамалец (387) и Салвадор Садурни (332).

"Много се гордея, че влизам в Топ 5, където са други легенди. Важното е да мислим за настоящето. Аз удължих своя договор, защото искам да остана дълго време тук", допълни германецът, който има 176 победи, 44 равенства и 30 загуби като играч на Барса, при допуснати 237 гола.

Тер Стеген може да се похвали със 105 "сухи мрежи", както и с две асистенции (за Луис Суарес и Антоан Гризман през миналия сезон).