Бъдещето на Лионел Меси навярно няма да е свързано с ПСЖ, информира Sky Sports. Парижани логично са поставяни сред фаворитите за подписа на аржентинеца в случай, че той реши да напусне Барселона.

Шесткратният носител на Златната топка става свободен агент на 1 юли тази година и най-после ще може да напусне стадион "Ноу Камп" без трансферна сума, каквото беше желанието му миналото лято.

Мераклиите за подписа му ще трябва да бръкнат дълбоко в касата, защото освен солидната заплата, ще трябва да му платят и тлъста сума на ръка, каквото е практиката с котиращите се високо свободни агенти.

Френският журналист Жулиен Лоранс обаче твърди пред Sky Sports, че ПСЖ няма да може да си позволи Лео заради финансовия феърплей и пандемията с коронавирус, довела до рязкото свиване на бюджета.

Приоритет пред ПСЖ остава новият договор на Килиан Мбапе. Французинът става свободен агент следващото лято и най-голямото желание на клуба и да преподпише с него. 

Лоранс изчислява, че ПСЖ ще трябва да плаща 150 милиона евро само за годишните заплати на Мбапе, Меси и Неймар, ако иска да се обвърже и с тримата в дългосрочен план. С оглед напредната възраст на аржентинеца, свързваният и с Манчестър Сити Лео поне засега изглежда само като добро пожелание за шефовете на "принцовете"...