Барселона публикува официална позиция в сайта си в отговор на появилата се информация в „El Mundo“ за заплатата на звездата Лионел Меси.

От изданието посочиха, че аржентинецът прибира по шокиращите 138 милиона евро заплата на сезон, а в периода на 4-годишния си договор ще припечели над половин милиард.

“Отчитайки информацията, публикувана днес от вестник El Mundo по отношение на контракта, подписан между ФК Барселона и Лионел Меси, клубът съжалява, че тя е оповестена, тъй като това е изключително частен документ".

"ФК Барселона не носи отговорност за публикуването на този документ и ще предприеме съответните законови мерки по отношение на вестник El Mundo в случай на щети, които може да предизвика това изтичане".

"Барселона изразява пълната си подкрепа за Лионел Меси и ще пресече всякакви опити да бъде дискредитиран неговия имидж и да бъдат влошени отношенията му с клуба, в който той играе, за да остане най-добрият играч във футболната история”, се казва в съобщение на пресслужбата на клуба.