Навярно най-успешният президент в историята на Барселона Жоан Лапорта разкри, че петима души са били наясно с космическия договор на Лионел Меси и умопомрачителните финансови показатели в него.

Както е известно, през уикенда вестник "Мундо Депортиво" взриви интернет пространството с разкритието, че аржентинецът е получил половин милиард евро само за четири сезона и ще продължава да се радва на тлъсти суми във време на пандемия и сериозна икономическа криза.

Данните идват на фона на излязлата преди дни информация, че Барселона практически е пред фалит, защото дълговете на клуба гонят 1.2 милиарда евро.

"Изпратих съобщение на Лео и му казах да не обръща внимание на това. Той не иска да напуска. Нямам намерение да разследвам, но поне петима души са знаели за неговия договор", започна своя коментар Лапорта пред RAC1.

"Става дума за президента, отговорника "Човешки ресурси", генералния директор, спортния директор и клубния адвокат. Но нека да отчетем, че Лео вкарва повече пари в клуба, отколкото получава. Меси е причина за 1/3 от приходите на Барселона, а в замяна получава само 8,2%. Всички спонсори го обичат, а противниците се плашат само при вида му. Лео има не само икономическа, но и спортно-техническа и емоционална стойност."

"Договорът му не е причина за моментното състояние на Барселона. След продажбата на Неймар ръководството загуби разума си. Ако Меси избере да остане и след лятото, то няма да е заради парите. Барса обаче трябва да му предложи отлични условия, защото Лео е най-добрият футболист в света", завърши Лапорта.