Треньорът на Барселона Роналд Куман призна пред The Athletic, че суперзвездата и капитан на отбора Лионел Меси навярно ще напусне в края на сезона.

Преди дни изтече информация за космическия договор на Лео с каталунците и според запознати футболистът е бесен на клуба, взимайки категорично решение да си тръгне. 

"Не съм сигурен, че той ще остане при нас. Надявам се, защото все още е страхотен играч и продължава да печели мачове за нас. Наслаждавам се на това да съм негов треньор и неговите качества са невероятни във всеки мач, на всяка тренировка", сподели нидерландецът.

"Той дойде в Барселона още като малко момче и аз не го виждам с екипа на друг клуб. Нямам проблеми с Лео. Той е капитан на отбора и двамата си говорим за тактиката. Наистина имаме добри професионални отношения, какъвто е случаят и с всички останали играчи. Но той е капитанът и е нормално да говорим повече."

"Меси не беше доволен, че е част от отбор, който загуби с 2:8 от Байерн Мюнхен на четвъртфиналите в Шампионската лига. Беше ядосан и искаше да напусне клуба. Това беше труден момент, защото той продължава да бъде най-добрият футболист, но беше ядосан заради някои ситуации в клуба."

"Това, което аз казах на Барселона беше: "Всичко е наред, това не е мой проблем, а такъв между клуба и Меси. Трябва да го разрешите". В крайна сметка ми отговориха, че той остава. Това беше труден момент за Лео, но накрая го прие. Знаех, че той има проблеми с клуба, и останах настрана от тези неща."

"Казах му, че ако остане, аз ще бъда много щастлив. Ако ли не, решението е негово и той трябва да се разбере с клуба. Обясних му, че ако остане, ще бъде част от отбора и ще е на позиция, в която да извлече най-доброто от себе си", завърши Куман.