Като герой от абсурден роман е изживял последните си години Диего Марадона, твърди неговият приятел Мариано Израели, цитиран от в. "Марка". 

Футболният бог бил приказно богат, а в същото време къщата му течала при дъжд, нямал климатик и други удобства. А и не бил лекуван както трябва, въпреки, че за проблемите му със сърцето и кръвното налягане се е знаело.

По думите на Израели дон Диего кътал богатство от над 100 милиона долара, за което никой не знаел и не е ясно къде са парите.

Израели коментира, че самият аржентински магьосник му е споделил, че е притежавал 100 милиона долара и условията, в които прекара последните дни от живота си, не отговарят на позицията и състоянието му, пише "България днес".

"Знаеха, че той има проблеми със сърцето, и не ги лекуваха. Когато се завърна от Мексико, той ми каза: "Не знаеш как се възстанових след Дубай, вече имам над 100 милиона долара, а аз му отговорих: "Ти си цар и трябва да си живееш както заслужаваш". Последната му къща не бе в добро състояние. Имаше течове, нямаше климатик, нямаше и отопление. Говорим за човек, който имаше 100 милиона долара и никой не знае къде са", разсъждава Израели за последните дни на Марадона.