Преди няколко дни стана ясно, че в договора на Луис Суарес с Атлетико Мадрид, който е за две години, има клауза, според която нападателят може да си тръгне без пари до 30 юни 2021 година.

Уругваецът дойде без пари през лятото на миналата година от Барселона и прави фурор при "дюшекчиите". Но без пари ли наистина е пристигнал той? Каталунският вестник Sport прави разкритие, че всъщност са платени 5 милиона евро от мадридския клуб, които могат да се увеличат двойно.

Изданието твърди, че схемата е следната: 5 млн. "твърдо" плюс 6 млн. под формата на бонуси, уточнява webcafe.bg. Въпросните клаузи са три: Суарес да запише поне 20 мача за Атлетико, отборът да се класира за 1/4-финалите в Шампионската лига през настоящата кампания, както да го направи и през следващата. 

За всяко едно от трите условия са предвидени по 2 млн. евро. И тъй като уругваецът вече взе участие в 20 двубоя на Атлети, то клубът е превел 2 млн. евро на Барса, което означава, че "лос кулес" вече са получили общо 7 млн. евро.