Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме материал на Чавдар Константинов, който обяснява защо класирането на Барселона на финала за Купата на Испания е толкова важно за клуба.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

 

Наслада. Момент на облекчение. Фенски кеф... Половин час по-рано обаче усещането беше друго. Часовникът тиктакаше бясно, мачът влизаше в своята 94-ата минута. Барса беше аут от турнира. И тогава дойде чудото...

Мачът свърши след 120-минутна битка, Барселона успя да елиминира Севиля след пасив от два гола в първата среща и сякаш огромна тежест падна от плещите на каталунците.

Прегръдката между Лионел Меси и Роналд Куман казва всичко. Една прегръдка с послание, много по-силно от 1000 думи. Прегръдка, в която може да се види какво означаваше за "блаугранас" това класиране на финала за Купата на Испания.

 

Мнозина бяха отписали Барса след поражението с 0:2 от Севиля през февруари, но вчера нещата си дойдоха по местата. Меси тичаше като луд, Жерард Пике спаси каталунците секунди преди края на добавеното време и прати мача в продължения, където резервата Мартин Брайтуайт вкара най-важния гол в живота си.

Да, не трябва да забравяме и Осман Дембеле, открил резултата с гол-красавец. Стига да е здрав, французинът е един от най-добрите на своя пост в света. Бърз и енергичен, той умее да шутира силно и точно с двата крака. 

Това не беше просто една победа, едно класиране за финал. Това беше успешно проведена вътрешна борба. Един емоционален допинг. Ритник в муцуните на критиците. Барса е жива! Барса е повече от клуб! Барса никога не трябва се отписва. Да му мисли ПСЖ. Дори да отпаднат от Шампионската лига, Меси и компания показаха, че са настървени, че искат да се борят. А понякога това струва повече дори от трофей.


Чавдар Константинов, специално за Gol.bg