ПСЖ - Барселона, осминафинален мач-реванш в Шампионската лига. Стадион "Парк де Пренс", 22.00 часа българско време.


Вероятни състави:

ПСЖ: Навас, Маркиньос, Кимпембе, Курзава, Флоренци, Гай, Верати, Паредес, Ди Мария, Мбапе, Икарди

Барселона: Тер Стеген, Ленгле, Мингеса, Дест, Алба, Бускетс, де Йонг, Педри, Меси, Дембеле, Гризман


Прогноза на Gol.bg:

Каталунците практически отпаднаха след срамното поражение с 1:4 на своя стадион "Ноу Камп" в средата на месец февруари и тази вечер ще гонят дивото в една невъзможна на пръв поглед задача.

Проблемът за домакините може да дойде от факта, че Лео Меси и компания са на гребена на вълната след десетте победи в последните 11 кръга в Ла Лига, драматичния успех над Севиля за Купата на Испания и завръщането на Жоан Лапорта на президентския стол.

"Принцовете" вече се опариха жестоко след гръмка победа над този съперник през 2017 година, когато 4:0 тук не стигна и Барса изрита противника от турнира с историческото 6:1 на реванша. Тогава за първи път в историята на КЕШ/Шампионска лига победа с четири чисти гола не беше достатъчна за даден отбор да продължи напред във фазата на елиминациите.

Барса има само една победа и едно равенство в петте си визити на ПСЖ, като единственият успех дойде през 2015 година с 3:1. Затова тази вечер "блаугранас" ще трябва да надскочат себе си, защото задължително трябва да отбележат минимум четири попадения.

Статистиката показва, че през този сезон момчетата на Роналд Куман три пъти вкарваха поне по четири гола далеч от дома, но в два от случаите съперник им беше слабакът Гранада (в Ла Лига и за Купата на Испания), а в третия случай - Динамо Киев.

Емоционалният допинг в редиците на Барса след серията от хубави за клуба новини през последните няколко седмици със сигурност върна пламъка и вярата, но пасивът от първия двубой изглежда прекалено голям с оглед безспорната класа на парижани. Като добавим проблемите на гостите в дефанзивен план (аут са Пике, Араухо и Роберто), то сензацията изглежда невъзможна.


Резултат: ПСЖ - Барселона 2:2