Победата на Барселона с 4:1 над Уеска снощи не беше достатъчна за Роналд Куман, за да потуши гнева му срещу съдийството.

Каталунците тотално размазаха своя противник, защото при аванс от два гола през първата част бяха нацелили и две греди. Преди паузата обаче неадекватната съдийска бригада отсъди комична дузпа за гостите за нарушение-фантом на Марк-Андре тер Стеген, а VAR сензационно потвърди решението.

"Това е лудост, защото VAR разгледа ситуация. Гледаха го пет минути и въпреки това отсъдиха дузпа. Лудост! Марк не докосна техния футболист, това не е никаква дузпа. Кристално чисто е като вода. Не е честно, защото отидохме на почивка с преднина от 2:1", беснее нидерландецът.

"Не разбирам защо тази дузпа беше отсъдена. Не го асимилирам. Що се отнася до борбата за титлата, пътят е дълъг и аз съм го казвам много пъти. Реагирахме добре и отборът е готов за битка. Вече не можем да губим точки, както в началото на сезона."

"Няма какво да кажа за Меси, той играе на толкова високо ниво от години. Сега се изравни с Шави по брой мачове за Барса, а скоро и ще го изпревари. Лео е най-важният футболист в историята на Барса и ние сме късметлии, че той е с нас", добави Куман.