Суперзвездата на Барселона Лионел Меси беше видимо доволен от официалното встъпване в длъжност на новия-стар президент Жоан Лапорта.

Шесткратният носител на Златната топка беше сред гостите на церемонията на стадион "Ноу Камп" вчера, на която Лапорта изнесе пламенна 30-минутна реч. Лео получи специално внимание и се усмихваше под маската си.

"Аз съм тук, за да управлявам клуба, да взимам важни решения и да не бягам от отговорност. Да се справяме със ситуациите", започна босът.

"Един от примерите е да се възползвам от ситуацията тук и да се опитам да убедя Лео да остане в клуба. Съжалявам, Лео, но ще дам най-доброто от себе си, за да останеш. Знаеш това. Ще се опитам да го убедя да остане, защото той е най-добрият в историята. Съжалявам Лео, но аз те обичам. И Барса те обича."

"Сигурен съм, че ако сега този стадион беше пълен, ти нямаше как да си тръгнеш. Още един случай, породен от проклетата пандемия! Какво и да решиш, нека да бъде така. Но аз ще дам най-доброто от себе си, за да те убедя да останеш", добави Лапорта.