Треньорът на Барселона Роналд Куман остана доволен, че неговият отбор е в състояние да изтръгне победата и при слаба игра. Осман Дембеле заби единствения гол срещу Валядолид късно в края и остави своите в борбата за титлата.

"Доста неща ни липсваха през първото полувреме. Не ги пресирахме добре и аз видях бавна, уморена Барселона от началото. Не контролирахме мача и затова променихме системата. След почивката се подобрихме", заяви нидерландецът.

"Беше тежък мач и ние бяхме далеч от нивото си. Валядолид свърши добра дефанзивна работа, но според мен трябва да знаеш как да страдаш. Заслужихме победата. Момчетата показаха, че са в състояние да спечелят. Нужна е свежест, която не видях и навярно причината е в мачовете на националните отбори. Характерът на отбора обаче трябва да бъде изтъкнат, защото не спряхме да гоним трите точки."

"В края имахме късмет. Но аз бях спокоен. Притеснявах се повече през първата част, защото видях различен отбор от този, който игра последните мачове. Момчетата ми показаха след почивката, че могат да спечелят и без добра игра", добави Куман.