Барселона постигна изключително важна победа с минималното 1:0 над Валядолид у дома след гол в 90-ата минута на Усман Дембеле. Според бившия рефер Хуан Андухар Оливър голът не е трябвало да бъде зачетен, тъй като малко преди това е имало нарушение.

"Този гол трябваше да бъде отменен, защото десет секунди по-рано Жорди Алба извърши нарушение срещу Роке Меса, с което спечели топката преди гола", каза съдията пред радио "Марка".

Освен това бившият рефер смята, че червеният картон на Оскар Плано е бил пресилен. Валядолид остана с човек по-малко в 79-ата минута, когато техният играч получи директен червен картон за нарушение срещу голмайстора Дембеле.

Трябва да се отбележи, че Плано е човекът, който първоначално фаулира Дембеле отзад, а не този, в чието коляно французинът удря главата си впоследствие. Това се случи при резултат 0:0. Валядолид успяваше да удържи Барса 11 срещу 11, но останали с човек по-малко, гостите капитулираха в самия край.

"Съдията се показа като доста строг към играча на Виляреал за фаула срещу Дембеле. Това не е червен картон; нарушението е долу в глезена и влизането не е опасно", добави цитираният от webcafe.bg Хуан Андухар Оливър.