Шефовете на Барселона са готови да направят изключително голяма чистка през лятото. Почти цял отбор играчи може да си тръгне от "Камп Ноу", твърди "The Mirror".

Клубът се намира в сериозна финансова криза, като обяви задължения в размер на 1,2 милиарда евро. Поради тази причина се очаква раздяла с цели 9 играчи.

Балансиране на бюджета ще бъде основен приоритет за новото ръководство на каталунците. Това няма да е никак лесна задача, като се има предвид, че в момента се водят преговори за подновяване на договора на звездата на тима Лионел Меси.

Аржентинецът със сигурност ще иска да преподпише при по-добри условия от тези, които има в момента.

Така на "Камп Ноу" ще опитат да намалят разходите като намерят нови отбори на някои ненужни играчи и на такива, които не са първи избор на треньора Роналд Куман.

Смята се, че предстои раздяла с Мартин Брайтуайт, Самюел Юмтити, Миралем Пянич, Сержи Роберто, Жуниор Фирпо, Карлес Аленя и Матеус Фернандес. При добри оферти клубът може да продаде и Усман Дембеле и Филипе Коутиньо.

В същото време селекцията за новия сезон ще бъде основно от свободни агенти, като вече се спрягат имената на Ерик Гарсия от Манчестър Сити и Жоржиньо Вайналдум от Ливърпул.

Макар каталунците често да са свързвани с интерес към Ерлинг Холанд, на този етап неговото привличане изглежда напълно невъзможно.