Светът се радва на провала на Суперлигата. Голяма част от футболистите - също. Звездата на Барселона Жерард Пике бе сред първите, които приветстваха разпада на новия турнир в зародиш. "Футболът принадлежи на феновете - написа той в Twitter. - И днес това е така повече отвсякога."

Страхотно, ако наистина го мисли, но как точно футболът принадлежи на феновете? Наслушахме се на това в последните дни, но е малко трудно да го преглътнем.

Кога футболът е за феновете? Когато отборите им играят по обяд или пък късно вечерта? Или когато насрочват двубоите им за петък или понеделник?

 

 

Или когато плащат луди пари за билети? Или пък когато се разпределят билетите за финала в Шампионската лига? Или пък когато се избират локациите за същите тези финали?

През 2019-а Арсенал и Челси играха в Баку, а година по-рано Реал и Ливърпул се срещнаха в Украйна.

Затова тези, които управляват футбола, да не се правят на луди, че нещо се прави за феновете. Единствената им цел е да си напълнят още повече гушите, докато копаят в джобовете им с голямата лопата.

А иначе Флорентино и останалите "супер" от Суперлигата се правеха на спасители, докато се опитваха да изкарат, че УЕФА и ФИФА убиват играта. И двете твърдения са абсурдни. Истината е, че замесените страни мислят само за интересите и схемите си, в които ролята на феновете да снасят златните яйца, а те да ги прибират в бездънните си кошници. Докога? Нали, по дяволите, футболът бил за тях?

А запалянковвците не искат много. Само малко разбиране и студените си вечери в Стоук, както гласеше един транспарант пред "Стамфорд Бридж" във вторник преди Челси - Брайтън.

Материал на webcafe.bg