Светът се радва на провала на Суперлигата. Голяма част от футболистите - също. Звездата на Барселона Жерард Пике бе сред първите, които приветстваха разпада на новия турнир в зародиш. "Футболът принадлежи на феновете - написа той в Twitter. - И днес това е така повече отвсякога."

Страхотно, ако наистина го мисли, но как точно футболът принадлежи на феновете? Наслушахме се на това в последните дни, но е малко трудно да го преглътнем.

Кога футболът е за феновете? Когато отборите им играят по обяд или пък късно вечерта? Или когато насрочват двубоите им за петък или понеделник?

 

Football belongs to the fans. Today more than ever.

— Gerard Piqué (@3gerardpique) April 20, 2021

 

Или когато плащат луди пари за билети? Или пък когато се разпределят билетите за финала в Шампионската лига? Или пък когато се избират локациите за същите тези финали?

През 2019-а Арсенал и Челси играха в Баку, а година по-рано Реал и Ливърпул се срещнаха в Украйна.

Затова тези, които управляват футбола, да не се правят на луди, че нещо се прави за феновете. Единствената им цел е да си напълнят още повече гушите, докато копаят в джобовете им с голямата лопата.

А иначе Флорентино и останалите "супер" от Суперлигата се правеха на спасители, докато се опитваха да изкарат, че УЕФА и ФИФА убиват играта. И двете твърдения са абсурдни. Истината е, че замесените страни мислят само за интересите и схемите си, в които ролята на феновете да снасят златните яйца, а те да ги прибират в бездънните си кошници. Докога? Нали, по дяволите, футболът бил за тях?

А запалянковвците не искат много. Само малко разбиране и студените си вечери в Стоук, както гласеше един транспарант пред "Стамфорд Бридж" във вторник преди Челси - Брайтън.

Материал на webcafe.bg