Барселона се върна на победния път и в Ла Лига. След като само преди няколко дни каталунците триумфираха с Купата на краля, днес те се наложиха над Хетафе в мач от 31-ия кръг на испанския шампионат.

Футболистите на Роналд Куман не оставиха съмнение в по-високата си класа и стигнаха до успех с 5:2 на "Камп Ноу", с което бързо забравиха поражението от Реал Мадрид в последния кръг.

Отново над всички бе звездата на отбора Лионел Меси (8‘, 33‘), който се разписа на два пъти. Роналд Араухо (87‘) и Антоан Гризман (90+3‘) добавиха по едно попадение, а Софиан Шакла (28‘) си отбеляза нелеп автогол след неразбирателство със своя страж.

За Хетафе Енес Юнал се разписа от дузпа в 69-ата минута, а през първата част Клеман Лангле (12‘) също отбеляза в собствената си врата.

По този начин домакините успяха да вземат сладък реванш за поражението от този съперник по-рано през сезона.

С победата каталунците отново подгониха лидера в класирането Атлетико Мадрид и се доближиха на 5 точки от върха, като "блаугранас" са и с мач по-малко.

Момчетата на Хосе Бордалас и днес показаха добро лице на моменти и затвърдиха приятните впечатления от последния шампионатен двубой срещу Реал Мадрид.

Хетафе продължава серията си без победа и записа 7-ми пореден двубой, в който не успява да стигне до трите точки. Отборът остава само на 4 точки от опасната зона. 


Домакините започнаха срещата на високо темпо и още в началните етапи Лионел Меси стреля опасно от границата на наказателното поле, а топката се отби в напречната греда.

Натискът на каталунците продължи и логичното се случи в 8-ата минута. Меси бе изведен зад гърба на противниковата защита и с втория си опит успя да преодолее Давид Сория.

Хетафе отвърна на удара много бързо и възстанови равенството още преди да е изминал четвърт час игра. Анхел Родригес засече центриране отляво и след нещастен рикошет в тялото на Лангле кълбото влетя в мрежата на "блаугранас" – 1:1.

Футболистите на Роналд Куман продължаваха да бъдат по-активни на терена и хаосът в противниковата половина предизвика нелеп автогол от Софиан Шакла. Бранителят не се разбра със своя страж и при върната топка назад, тя се озова в собствената му врата.

Каталунците отбелязаха и трето попадение преди почивката, а негов реализатор отново бе звездата на тима Лионел Меси. Първоначално Давид Сория успя да отрази изстрела на аржентинеца, но кълбото отново попадна в капитана на Барса, който този път не сбърка и увеличи преднината на своя отбор.

След почивката темпото на игра значително спадна, а домакините владееха топката в по-голямата част от началните минути.

В 67-ата минута Хетафе получи възможност да изпълни 11-метров наказателен удар. Първоначално главният съдия подмина ситуацията, но с помощта на ВАР взе правилното решение и посочи бялата точка. Енес Юнал бе съборен в наказателното поле и именно той се нагърби с изпълнението, пращайки Тер Стеген в обратния ъгъл – 3:2.

3 минути преди края на редовните 90 Роналд Араухо се реваншира за направената дузпа и се разписа с глава при ъглов удар.

Дълбоко в добавеното време Антоан Гризман също записа името си сред голмайсторите, разписвайки се от дузпа за крайното 5:2.

Барселона – Хетафе 5:2

Голмайстори:

1:0 – Меси 8‘

1:1 – Лангле (автогол) 12‘

2:1 – Шакла (автогол) 28‘

3:1 – Меси 33‘

3:2 – Юнал (дузпа) 69‘

4:2 – Араухо 87‘

5:2 – Гризман (дузпа) 90+3‘

Барселона: Тер Стеген, Мингеса (Умтити – 75‘), Пике (Араухо – 46‘), Лангле (Мориба – 46‘), Алба, Роберто (Тринкао – 64‘), Бускетс, Де Йонг, Меси, Гризман, Педри

Хетафе: Сория, Иглесиас, Джене, Шакла, Чема (Миранда – 76‘), Суарес, Максимович (Арамбари – 46‘), Аленя (Абдулай – 46‘), Кукурея (Кофи – 46‘), Кубо, Анхел (Юнал – 63‘)