Барселона сензационно загуби с 1:2 от Гранада в отложен мач от испанската Ла Лига, игран на стадион "Ноу Камп". Интересното е, че в 17 от предходните 19 шампионатни дуела Барса имаше победи.

Каталунците имаха тотално превъзходство през първото полувреме и логично Лионел Меси откри резултата след страхотно действие на Антоан Гризман.

Моментално след почивката обаче французинът изпорти златен шанс за удвояване и в средата на второто полувреме Дарвин Мачис охлади "блаугранас", възползвайки се от груба грешка на Мингеса. Нещо повече - в 79-ата минута Гранада сътвори пълен обрат след гаф на Пике и гол на Хорхе Молина.

Временно днес Барса беше на върха в таблицата, но след издънката остана със 71 точки (толкова има и вторият Реал Мадрид) и заема трета позиция, на две зад лидера Атлетико Мадрид. Гранада е осми с 45 пункта.


Домакините стартираха по обичайния начин с продължителен контрол на топката. Голови положения обаче липсваха, като изключим снаряда на Жорди Алба, при който топката се отклони в Ерера и мина малко над напречната греда. После Гризман би точно, но вратарят Аарон Ескандел улови.

В средата на първото полувреме многоходовата акция на Барса с бързи подавания матира съперника. Заслугата беше изцяло на Антоан Гризман, който се завъртя красиво покрай бранител и чукна хитро за Лионел Меси, завършил по диагонала в долния десен ъгъл.

Десетина минути преди почивката Серхио Бускетс изведе Меси с разкошен пас от дълбочина. Лео си спря фамозно във въздуха и излезе сам срещу вратаря, но последният успя да спаси и гостите оцеляха. Барса продължи да владее инициативата, но не успяваше да удвои.

Веднага след почивката Гризман изпорти златен шанс след чудесно подаване на Илайш Мориба. След това Френки де Йонг сложи топката на крака на Сержи Роберто, но халф-бекът стреля над целта.

В средата на второто полувреме защитата на Барса се пропука и Гранада сензационно изравни резултата. Оскар Мингеса пропусна топката и позволи на Дарвин Мачис да излезе сам срещу Марк-Андре тер Стеген, за да вкара в близкия ъгъл.

Студеният душ изнерви треньора Роналд Куман, който получи директен червен картон и трябваше да се качи на трибуните, а ритъмът в играта на неговия отбор спадна драстично. Четвърт час преди края Жерард Пике пробва да вкара с петичка, но не уцели вратата.

Шокът за Барса стана пълен в 79-ата минута, когато Пике се изложи в защита. Той увисна при рутинно центриране отляво и Хорхе Молина вкара с глава като на тренировка.

Барселона беше в ступор и не можеше да сътвори нито една интересна атака. Играта на отбора нямаше нищо общо с тази от първото полувреме, когато също нямаше нужната острота, но поне самочувствието беше повече от това на гостите и не липсваха индивидуалните хрумвания.

 

Барселона - Гранада 1:2

1:0 Лионел Меси - 23'
1:1 Дарвин Мачис - 63'
1:2 Хорхе Молина - 79'