Ако преди седмица в Париж приемаха за даденост подновяването на договора на Неймар, гарантирайки, че бразилският нападател ще продължи контракта си до 30 юни 2026 година, сега ситуацията се е променила радикално.

Фактът, че Лионел Меси е по-близо до това да остане в „Барселона“, отколкото да приеме астрономическото предложение на ПСЖ, добавено към елиминирането на отбора в полуфиналната фаза на Шампионската лига от „Манчестър Сити“, доведе до преосмисляне от страна на Неймар на неговото решение.

Според L’Equipe Неймар е стопирал преговорите за нов договор с „Пари Сен Жермен“. Настоящото споразумение между двете страни изтича на 30 юни 2022 година. Неймар иска да изчака, докато разбере какви са плановете на „Барселона“, свързани с него.

Преди месеци бразилецът заяви, че през следващия сезон ще играе с Меси и никога не е крил надеждите си да се присъедини отново към същия отбор.

Пътят на „Барселона“ е отворен, а бразилецът ще изчака да разбере предложението на каталунците, преди да вземе своето окончателно решение относно бъдещето си, пише "Монитор".