Барселона ще обяви новия договор на суперзвездата си Лионел Меси утре, твърди El Chiringuito TV. Датата не и избрана случайно, защото на 24 юни аржентинцът навършва 34 години.

Дълго време се спекулираше около бъдещето на аржентинеца, но в крайна сметка той е повярвал в новия проект на президента Жоан Лапорта и ще парафира с клуба на сърцето си.

Според няколко източника Меси ще преподпише до 30 юни 2023 година, след което ще заиграе в САЩ, където ще има ролята на посланик на каталунците. След края на футболната си кариера през 2026 година той ще изпълнява висока длъжност в Барселона.

Договорът като посланик и функционер ще бъде за срок от поне 10 години. Лео ще получава по-ниска заплата в оставащите му години като футболист на стадион "Ноу Камп", което ще се направи с оглед на тежкото финансово положение на Барселона.

Компенсацията ще дойде след време, когато Бълхата ще обогати американския футбол и в периода, когато ще функционира изцяло като ръководител на "блаугранас". Така клубът практически ще му осигури сигурно бъдеще с твърда заплата в дългосрочен план.