В България остават малко повече от 13 часа до 1 юли. Датата, на която суперзвездата на Барселона Лионел Меси става свободен агент.

Новият договор на Бълхата така и не беше обявен от каталунците, макар да се считаше за сигурно, че това ще стане навръх 34-ия му рожден ден на 24 юни.

От испанските медии идваха различни информации. Според едни контрактът е договорен, но според други това изобщо не е така и има опасност Лео да напусне клуба на сърцето си.

В понеделник Меси изигра последния си мач като футболист на Барселона на Копа Америка. Той заби два гола за Аржентина при успеха с 4:1 над Боливия. И ако новият договор с Барса не бъде обявен скоро, шесткратният носител на Златната топка ще доиграе турнира без действащ договор.

Меси е на път да стане най-известният свободен агент в историята на футбола. Чисто технически за първи път той няма да бъде футболист на Барселона от 2000 година насам.

Завръщането на Жоан Лапорта на президентския пост даде надежда на феновете на "блаугранас", че Меси ще бъда задържан. За никого не е тайна топлата връзка между двамата. Но поне засега дори Лапорта не успява да обвърже най-голямата клубна легенда с нов контракт.