Най-добрият футболист на нашето време Лионел Меси е свободен агент без договор от 1 юли, като преговорите за това да продължи да играе в “Барселона” не спират. В момента те се водят практически денонощно на два континента с участието на около 20 души.

Любопитни детайли по темата, която вълнува всички световни медии, разкри аржентинският в. "Кларин". Преговорите практически не са спирали от месец, като в момента разговори вървят в хотел в Бразилия, но не този, в който е отборът на Аржентина на Копа Америка.

Самият Меси е поискал да не бъде разконцентриран от дискусиите, докато се подготвя за мачовете с националния си отбор. В неделя той играе срещу Еквадор на четвъртфинал.

В това време в Рио де Жанейро бащата на Меси, както и неговата армия от агенти и адвокати, преговарят с хора от "Барселона". Таткото на играча директно държи връзка по телефона с президента Жоан Лапорта, с когото са в отлични отношения.

В същото време делегация от петима шефове на каталунския клуб е в преговори в Мадрид с ръководството на Ла Лига, за да осигури възможност Меси да бъде картотекиран с новия му договор при облекчени условия за клуба откъм правилата за финансов феърплей.

Хавиер Тебас, шефът на Лигата, предупреди "Барса", че към момента излиза извън позволените рамки като възнаграждения на играчите и бюджет за трансфери, което означава, че трябва да продаде играчи и освободи място за новата заплата на Лео.

Двамата най-важни човека на клуба в тези преговори са спортният директор Матеу Алемани и Феран Ревертер, назначен от Лапорта преди дни за генерален директор.

В Рио и Барселона разговорите не спират, като остават съвсем дребни детайли и само чудо може да попречи на Меси да подпише отново с „Барселона”, информира „Кларин“.