Дори съперниците на Барселона за титлата в Испания вече искат Лионел Меси да преподпише договора си с клуба, тъй като това носи ползи за Ла Лига относно рекламата на първенството, в което играе най-добрият футболист в света.

Президентът на Хетафе Ангел Торес увери, че очаква Ла Лига да бъде по-чувствителна към  Меси, който остана без договор с Барселона и търси вариант за подновяването му, който да не нарушава икономическия регламент на турнира. За мениджъра на клуба от мадридското предградие присъствието на аржентинския играч в Испанската лига е много важно. Той се застъпи за намирането на правилната формула, удобна за Ла Лига, Барселона и Меси, за да продължи той да играе в Испания.

"Лигата не може да позволи на Меси да напусне тази година. Те биха направили грешка и всички бихме съжалявали. Той трябва да завърши кариерата си в Испания, спазвайки правилата за икономически контрол", каза той, цитиран от агенция ЕФЕ.

"Надявам се, че La Liga е малко по-чувствителна след лошата година за испанския футбол, ние сме загубили над милиард евро от Ковид кризата. Правим, каквото е необходимо, защото футболисти като Меси или Кристиано никога не напускат доброволно. За мен Меси е най-добрият футболист в света и трябва да е в най-добрата лига в света", добави той по време на събитията за 75-годишнината на Хетафе.

Специалистът също се пошегува и заяви, че Хетафе може да направи "усилие" сега, когато Меси е свободен, и да говори с него за трансфер: „Ще има 3 или 4 трансфера. Преговаряме, сложно е". 

Подновяването на Лео Меси с Барселона може да доведе до най-поразителната ситуация, след като аржентинецът се завърне в Барселона, което се очаква на 2 август според "Спорт". Дори и продължаването на договора да не е подписано дотогава, аржентинецът може да тренира с Барса.

Трябва да са изпълнени две условия – клубът да му разреши, тъй като първенството започва след 13 август и време няма, както и Меси да плати медицинска застраховка, която да пази здравето му в тази специална ситуация, пише "Труд". Нещо, което вече се случи на последната Копа Америка, където той имаше собствена медицинска застраховка плюс тази, която аржентинската федерация сключи. 

Освен това, както испанският вестник "Спорт" потвърди, лицензът на Лео Меси като играч на Барса за следващия сезон няма да изисква нова регистрация. Новият му договор ще се води преподписан, при което Барселона ще трябва да плати само 1200 евро квота, определена от Испанската футболна федерация за чужденци, които играят в Ла Лига. По този начин Меси ще спести на Барса 54 542 евро, ако каталунците го бяха пререгистрирали с изцяло нов контракт.