Суперзвездата на световния футбол Лионел Меси даде пресконференция, в която се сбогува с Барселона. Аржентинският гений напуска "Камп Ноу" след 21 години в клуба.

Пресконференцията започна емоционално, като Меси се разплака, а първите му думи бяха:

"Тези дни си мислех какво да кажа. Истината е, че не мога да се сетя за нищо. Това е много трудно за мен, след толкова много години. Бил съм тук през целия си живот, не съм готов. Миналата година, след всички глупости с бюрофакса бях наясно кога ще кажа. Тази година не е така. Аз и моето семейство искахме да останем, мислехме, че ще останем. Днес трябва да кажа сбогом. Тук съм бил през целия си живот, още от 13 години. След 21 години напускам със съпругата ми и с трите ми каталунски деца. Обещавам, че ще се върна, защото това е моят дом. Толкова много хубави неща се случиха, също и лоши, но всичко ми помогна да израсна. Истината е, че си тръгвам. Толкова съм благодарен за цялата грижа. Никога не съм си представял, че ще се сбогувам по този начин. Не успях да играя през миналата година пред публика и беше трудно да играя без да ги чувам да скандират името ми. Жалко е, че напускам без да съм играл пред феновете година и половина. Не успях да се сбогувам с привържениците по подходящ начин. Надявам се да се върна в този клуб, в който и да е момент и да му помогна да бъде най-добрият в света. Исках да кажа толкова много неща, но нищо друго не ми идва наум".

"Трудно е да избера един момент, но може би дебютът ми. Това беше денят, в който мечтата ми се сбъдна. След това се случиха неверотяни неща, но това беше моментът, в който всичко започна. Както каза Лапорта, всичко беше уговорено, но в последния момент Ла Лига не позволи договорът да се случи. Няма какво повече да кажа. Направих всичко възможно. Лапорта също, но не се получи заради Ла Лига. Миналата година не исках да остана и го казах. Тази година исках, но това не стана. Много неща ми минаха през главата, умът ми блокира, все още не мога да се осмисля случилото се".

"Това ще бъде трудна промяна, особено за семейството ми, което си мислеше, че ще остане в града. Ще бъде трудна промяна, но ще сме добре. Ще я приемем и ще продължим напред. Честно казано, Пари Сен Жермен е една възможност да достигна висините. Не искам да разкривам нищо. Получих много предложения, но засега нищо няма да кажа", продължи Меси.