Легендата на Барселона Андерс Иниеста заяви, че ще му бъде трудно да види Лионел Меси в цветовете на друг клуб. По-рано през деня аржентинският гений официално премина в ПСЖ като свободен агент.

„Ще ми бъде трудно да го видя в друга фланелка, различна от тази на Барса. Не знам дали „изненада“ е правилната дума – Лео наистина представляваше Барса толкова много години. Но понякога обстоятелствата диктуват нещата. Не разполагам с вътрешна информация, но това е ситуация, с която хората просто трябва да свикнат. Като играч той надхвърли всичко. Никога не съм виждал футболист като него и не мисля, че ще видя някога. Виждате какво направи той и колко дълго го правеше“, сподели Иниеста, който подобно на Меси се сбогува с Барса на 34 години.

Той настоя, че каталунците ще останат сила дори без талисмана и рекордьор по голове в историята на клуба. „Уверен съм в това – идват нови лица, които сами ще допринесат“, каза още бившият халф на Барса. Иниеста бе запитан дали може да се върне в Каталуния и отвърна със следното: „Разбира се, би било страхотно да се върна. Прекарах много години там. Това е моят дом и бих искал да бъда някъде, където се чувствам обичан, уважаван и спокоен. Но не знам каква ще бъде следващата ми стъпка. Не знам дали ще бъда треньор, спортен директор или нещо подобно. Ще кажа само, че ако ме попитате „Би ли искал да се върнеш обратно?“, ще кажа „Да“, тъй като Барселона е моят дом“, завърши Иниеста, който изигра почти 700 мача за каталунците, добавяйки, че възнамерява да придобие треньорски лиценз.