Драмите в Барселона не спират. След като в неделя Лионел Меси официално се сбогува с клуба на сърцето си, в сряда той беше представен за нов футболист на ПСЖ.

Пред стадион "Ноу Камп" постоянно се събират фенове, които критикуват ръководството. То беше разкритикувано дори от родната легенда Христо Стоичков, според когото отговорите на неудобните въпроси трябва да дойдат именно от шефовете, а не от Лео.

Очевидно новият-стар президент Жоан Лапорта и неговата свита не успяват да насочат управлението в желаната посока, притиснати от невижданата за клуба финансова криза. Босът обеща преди изборите, че ще уреди новия договор на Меси, но правилата за тавана на заплатите в Ла Лига блокираха картотекирането на Бълхата. О Лео сензационно напусна, забивайки кинжал в сърцата на всички кулета.

Според вестник "Спорт" треньорът Роналд Куман също е бил подведен от Лапорта. Нидерландецът е очаквал особено след напускането на Меси, че ще получи спешно две нови попълнения - халф и нападател. Легендарният бранител е провел среща с шефовете Рамон Планес и Матеу Алемани, но е получил като отговор "Не".

Куман е заявил, че напускането на Меси, неосъществения свободен трансфер на Джорджиньо Вайналдум (подписал с ПСЖ) и контузията на Серхио Агуеро (аут за 10 седмици) са голям удар по състава. Роналд обаче научил, че каталунците няма да привличат нови футболисти, защото не могат да ги регистрират заради споменатия таван на заплатите.

Затова "лалето" ще трябва да извади най-доброто от наличния ресурс и да работи с футболисти, които не попадат в плановете му - като Самюел Юмтити например.