Най-великият български футболист Христо Стоичков и новата звезда на ПСЖ Лионел Меси изградиха солидно приятелство през годините, а българският кавалер на "Златната топка" никога не е крил колко се възхищава на аржентинеца.

Затова Камата трудно преглътна раздялата на Барса с най-добрия футболист в историята на клуба. В студиото на канала TUDN Камата бе попитан какво е мнението му за събитията от отминалите дни и българинът стана доста емоционален.

"Лео докосна сърцето ми, когато подари фланелки на децата ми, на внучката ми, когато се роди - каза цитираният от webcafe.bg  Стоичков. - Самият аз имам подаръци от него у дома, пазя ги. Когато го виждам с друга фланелка... не е лесно.

Такъв е животът, такъв е футболът. От мен той ще има винаги цялото уважение за всичко, което е направил. И затова, че си остана все така скромен, едно нормално момче.

Помня го, когато бе на 12-13 години. Ходехме в следобедите да го гледаме как тренира на малкия стадион в Барселона. Същото момче, което е и днес. Винаги с респект към останалите, винаги спокоен, нормален. Затова и е трудно да го видя с екипа на друг отбор.

Но някои хора трябва да отговарят за това. Тези, които казваха "мога", "ще го направя", "ще стане"... Лъжата стана твърде голяма! Някои се кълняха, обещаваха и се биеха в гърдите, целуваха емблемата... Но не стана. Те трябва да дават отговори, не Лео."

При завръщането си на президентския стол в Барса в началото на годината Жоан Лапорта заяви, че приоритетите му са да стабилизира финансово клуба и да уреди въпроса "Меси".

Но когато Лео се завърна в града и всички очакваха, че новият му контракт е само формалност, лъсна истината, че след повече от две десетилетия геният трябва да напусне Барса. Лапорта и хората му днес са предатели в очите на запалянковците на каталунците. А Меси вероятно също се чувства предаден.