Пари Сен Жермен потвърди трансфера на Лионел Меси за две години, след като вчера следобед публикува в Туитър видео, с което намекна за идването на звездата на Барселона.

Развълнуван съм да започна нова глава от кариерата ми в ПСЖ. Всичко в клуба съвпада с моите футболни амбиции. Знам колко талантливи са съставът и треньорският щаб тук. Мотивиран съм да помогна за изграждането на нещо специално за клуба и феновете, и очаквам с нетърпение да стъпя на терена на „Парк де Пренс“, бяха първите думи на аржентинеца.

Меси, който пристига само дни след емоционалното си сбогуване с Барселона, има опцията за трета година във френската столица. Сделката му е на стойност 35 млн. евро годишно след данъчно облагане.

„Щастлив съм, че Лионел Меси избра Пари Сен Жермен и сме горди да приветстваме него и семейството му в Париж. Той не скри амбицията си да продължи да се състезава на най-високото ниво и да печели трофеи, и натурално нашата амбиция като клуб е същата. Добавянето на Лео към нашия първокласен тим продължава много стратегически и успешен трансферен прозорец за клуба. Воден от нашия изключителен треньор и неговия щаб, очаквам с нетърпение тимът да напише история заедно с нашите фенове по целия свят“, сподели президентът на парижани Насер Ал-Хелайфи.

Меси се събира отново с близкия си приятел Неймар, с когото бяха четири години в Барселона между 2013-2017, преди бразилецът да акостира в ПСЖ за рекордната сума от 222 млн. евро. Освен с него, нападателят ще се събере и със своя сънародник Анхел Ди Мария, както и със световния шампион с Франция Килиан Мбапе, формирайки страховито трио в атака. Меси е петото ново попълнение на френския гранд след Серхио Рамос, Жоржиньо Вайналдум, Джанлуиджи Донарума и Ашраф Хакими. /БГНЕС