Пари Сен Жермен официално обяви трансфера на Лионел Меси. Договорът на аржентинеца с клуба е за две години, с опция за трета.

Суперзвездата ще играе с номер 30, въпреки че неговият бивш съотборник в Барселона - Неймар, му предложи №10, с който Меси игра през по-голямата част от своята кариера на "Камп Ноу".

В дебюта си за каталунците Лео се появи на терена срещу Еспаньол именно с номер 30. Аржентинецът смени Деко, след което отбеляза победния гол, а оттогава изминаха 17 години.

"Аз съм много щастлив, че Лионел Меси избра да се присъедини към Пари Сен Жермен. Ние сме горди да приветстваме него и семейството му в Париж", сподели президентът на клуба Насер Ал-Келайфи.

"Той не крие желанието си да продължи да се състезава на най-високо ниво и да печели трофеи и естествено амбицията ни като клуб е да направим същото.

Добавянето на Лео към нашия отбор от световна класа продължава много стратегически и успешен трансферен прозорец за клуба. Воден от нашия изключителен треньор и неговия щаб, очаквам с нетърпение отборът да напише история заедно за нашите фенове по целия свят", добави още той