Официализирането на трансфера на Лео Меси в ПСЖ доведе до истинска истерия във френската столица. След като във вторник вечерта аржентинецът мина медицинските тестове, сложи подпис под договор за 2+1 сезона и ще взима по 35 милиона евро на сезон.

В новия си тим Меси ще играе с номер 30, а веднага след обявяването на сделката бяха счупени всякакви рекорди по интерес.

Екипите на ПСЖ с името на новата звездна придобивка станаха най-търсената стока в страната. Търговията стартира в полунощ на официалния сайт на ПСЖ и само в рамките на един час онлайн бяха продадени всичките заделени 250 000 фланелки.

Цената на всяка от тях е 108 евро, което по груби сметки прави приходи от 27 милиона евро. Това на практика означава, че в близките дни клубът ще избие цялата годишна заплата на новата си придобивка.

В ранни зори пред феншопа на ПСЖ на булевард „Шанз Елизе“ също се изви километрична опашка от желаещи да си купят екипа на Меси, а наличните продукти свършиха за 30 минути. От клуба благодариха за огромния интерес и увериха, че в близките дни ще бъдат доставени нови количества.

Идването на Меси в ПСЖ пък веднага превърна тима във фаворит номер 1 за спечелване на първенството и на Шампионската лига.

Големият въпрос обаче остава дали Килиан Мбапе ще остане в отбора. Според френските медии нападателят е непреклонен в желанието си да не подписва нов договор, а настоящият му изтича идното лято.

Това означава, че ако ПСЖ не иска да изпусне без пари Мбапе, трябва да го продаде още този трансферен прозорец, а кандидат номер 1 е испанският гранд „Реал“ (Мадрид). Босът на парижани Насер Ал Келайфи обаче увери, че след идването на Меси Мбапе ще промени намеренията си

“Той е парижанин и играе за ПСЖ, обича да се конкурира и иска да печели, а тук сме на най-високото ниво. Той искаше да изградим тим, който да може да се бори за всичко, и смятам, че изградихме най-добрия тим в света, така че в момента той няма друг избор, освен да остане”, заяви президентът.